organitza Logo_Celda_Chopincol·laboren Concurs Internacional Piano Maria Canals

logo youthingsegueix-nos
facebook   twitter

XI FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA CLÀSSICA

PIANINO 2018

CEL· LA DE FRÉDÉRIC CHOPIN I GEORGE SAND  CARTOIXA DE VALLDEMOSSA

logo CELDA CHOPIN
JUNY · DISSABTE 9 - 20.30H
TRIO ODYSSEA

TRIO
ODYSSEA

VIOLÌ

PIANO

VIOLONCEL

VIOLÌ

NINA HEIDENREICH

 

PIANO

MIARIAM PICKER-BLEUSE

 

VIOLONCEL

EMANUEL BLEUSE

 

 

I PART

 

J. HAYDN

Piano Trio "alla ongarese"

núm.39 HobXV/25 en Sol M

  • Andante
  • Poco Adagio
  • Finale: Rondo all’Ongarese. Presto

 

 

J.BRAHMS

Piano Trio núm.3

en Do m Op.101

  • Allegro energico
  • Presto non assai
  • Andante grazioso
  • Allegro molto

 

 

II PART

 

S. RACHMANINOV

Trio Élégiaque núm.1

en Sol m

 

 

NINA HEIDENREICH

 

Fins la passada temporada, Nina Heidenreich va ser la violinista solista de la secció de violins segons de l’Orquesta Sinfónica de Madrid” en el Teatro Real.
Dels anys 2008 a 2016. Nina va ser la violinista solista i principal dels segons violins de la Filarmònica de Qatar, amb seu a Doha, formació creada i fundada per Lorin Maazel. Amb anterioritat, Nina havia estat Concertino de l’Orquestra Metropolitana de Lisboa.
Nina Heidenreich va néixer a Ratisbona (Alemanya) i va començar a estudiar a l’Acadèmia de Música de Würburg amb el professor Conrad von der Goltz, guanyant la beca estatal de Baviera.
Entre 1994 i 2002 va viure a Viena on va continuar estudiant amb Boris Kuschnir al Conservatori de Viena. Més endavant va estudiar a la Universitat de Música i Art Dramàtic de Graz baix les ordres del professor Gerhard Schulz. Ha estat guardonada amb diferents premis internacionals entre els que destaquen els 1rs Premis de “Città di Moncalieri” a 1997, “Città di Stresa” a 1998 o el Wettbewerb Fidelio al 2003.
Com a solista i músic de cambra ha participat a diferents festivals, viatjant a països com Israel, Itàlia, Estats Units amb el Mestre Maazel, Austria, Espanya o Alemanya. Als anys 2006 i 2007 va fer feina regularment amb l’Orquestra Simfònica de Viena.
Nina Heidenreich toca amb un violí Genaro Galianus ,fabricat a Nàpols a l’any 1779.

 

 

 

MIARIAM PICKER-BLEUSE & EMANUEL BLEUSE

 

Emmanuel Bleuse i Miriam Picker-Bleuse estan casats i son pares de 6 fills. Es varen conèixer a la Indiana University de Bloomington a Estats Units a l’any 1999 ja que Emmanuel estudiava amb el Mestre Janos Starker i Miriam amb el Professor Emile Naournoff.
Després d’acabar els seus estudis, varen partir cap Alemanya a l’any 2001 perquè Emmanuel va aconseguir la plaça de 1r violoncel solista a la Philharmonisches Staatsorchester de Halle, mentre que Miriam estudiava a Berlin amb el mestre Klaus Hellwig.
A l’any 2004 varen decidir instal·lar-se a Mallorca, on Emmanuel es el solista de violoncel de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i també professor del Conservatori Superior de les Illes Balears.
Miriam ha estat guardonada en els Concursos de Vulaines/Seines de Paris i Matinées Musicals amb el Duo Bleuse. Ha actuat com a solista a França, Espanya i els estats Units. Per la seva banda, com a músic de cambra a varis països de tota Europa.
Emmanuel, te una vida musical molt intensa ja que les seves darreres actuacions inclouen invocation for solo cello de Holst a Santiago de Xile, el Don Quixote de Strauss, entre d’altres. A més, als darrers anys, ha interpretat com a solista la majoria dels grans Convers per a violoncel com els de Haydn, Dvorak, Schumann, Elgar, Beethoven o Brahms, entre d’altres.
Es guanyador del Prix de l’Académie de Ravel a 1997, el Prix de la Bourse Lavoisier a l’any 1999 i dels Matinées Musicals d’Indiniapolis de l’any 2000.