organitza Logo_Celda_Chopincol·laboren Concurs Internacional Piano Maria Canals

logo youthingsegueix-nos
facebook   twitter

XII FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA CLÀSSICA

PIANINO 2019

CEL· LA DE FRÉDÉRIC CHOPIN I GEORGE SAND  CARTOIXA DE VALLDEMOSSA

logo CELDA CHOPIN
JUNY · DISSABTE 15 - 20.30H
PAULA RÍOS VÁZQUEZ

PAULA
RÍOS VÁZQUEZ

PIANO

Presentació
del seu cd

Cantar con los dedos

 

I PART

 

F. CHOPIN

Nocturns Op.27

  • Núm.1 Do# m
  • Núm.2 Reb M

 

V. BELLINI /
F. W. KALKBRENNER

Variacions brillants

sobre “Il Pirata” Op.98

 

 

II PART

 

F. CHOPIN

Estudi Op.25 Núm.7 en do # menor


 

V. BELLINI

Largo en Fa m

Sonata en Sol M


 

V. BELLINI / S. THALBERG

Gran fantasia i variaciones sobre la òpera

“I Capuleti ed i Montecchi” Op.10

 

 

F. CHOPIN

Andante spianato i gran polonesa brillant
Op.22

 

 

Descrita com una intèrpret de forta personalitat, refinada tècnica i originalitat a les seves propostes, Paula Ríos desenvolupa una intensa activitat como a solista a Espanya, Regne Unit, França, Suïssa, Alemanya i Argentina, i ha realitzat gravacions per a RNE, TVE, Radio Suisse Romande, TVG i RG.

 

Actualment, el seu camp de estudi és l´obra de Frédéric Chopin i l’ inici del Romanticisme. Paula està presentant el seu nou CD «Cantar con los dedos» (Calanda Music), dedicat a l’ impacte del bel canto sobre el jove Chopin i altres pianistes virtuosos del seu cercle, que la ha duit de gira a París i Londres.

 

El seu primer CD «Chopin en Mallorca» fou gravat per a la Cel·la Chopin de Valldemossa y presentat per a la Chopin Society amb el piano del compositor a Londres. Desenvolupa regularment projectes amb instruments originals del s.XIX y actua amb Solistes del NYC Ballet amb música de Chopin.

 

A més, Paula Ríos investiga intensament el repertori del nacionalisme i les avantguardes a Espanya. És convidada a impartir conferències i du a terme projectes amb dansa espanyola. El seu CD «Viento de Plata» (Columna Música) recupera l´obra de Jesús Bal y Gay i Rosa García Ascot, compositors de la Generació del 27. Paula acaba de presentar el seu nou projecte a Londres.

 

Paula Ríos finalitza els seus estudis de Piano amb Premi Extraordinari Fi de Carrera en el CSM de Vigo, y continua la seva formació en la Musik-Akademie der Stadt Basel (Suïssa) amb László Gyimesi i Rudolf Buchbinder, on obté el Diploma de Concert i completa els seus estudis de Solista. Estudia Música de Cámbra amb Gérard Wyss, Ivan Monighetti i Rainer Schmidt, i Direcció amb Hans-Martin Linde a la Schola Cantorum Basiliensis.

 

Complementa la seva formació amb Claudio Martínez-Mehner i participa a classes magistrals d´Elisabeth Leonskaja, Alicia de Larrocha, Piotr Anderszewski, Rita Wagner, Alexei Lubimov, Andrej Jasinski, Larissa Dedova, Dimitri Bashkirov, Elisso Virsaladze i Joaquín Achúcarro, entre d’altres. Obté varis premis i beques de la Schweizerische Interpretenstiftung, Lyra Stiftung, Fundación Gil Dávila, Fundación Pedro Barrié de la Maza i Caixanova.


www.paularios.net