organitza Logo_Celda_Chopincol·laboren Concurs Internacional Piano Maria Canals

logo youthingsegueix-nos
facebook   twitter

XII FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA CLÀSSICA

PIANINO 2019

CEL· LA DE FRÉDÉRIC CHOPIN I GEORGE SAND  CARTOIXA DE VALLDEMOSSA

logo CELDA CHOPIN
JUNY · DISSABTE 1 - 20.30H

 

I PART

 

I. J. PADEREWSKI

Nocturn Op.16 núm. 4

en Si b Major

 

M. SZYMANOWSKA

Polonesa en Fa menor 

 

 

II PART

 

F. CHOPIN

Nocturn Op.27 núm.2 en Re b Major

 

3 Masurques Op. 50 

  • Núm.1 en Sol Major
  • Núm.2 en La b Major
  • Núm.3 en Do # menor

 

Polonesa en Sol # menor Op. Pòstum

 

Nocturn Op. 27 núm. 1 en Do # menor

 

Balada núm.1 en Sol menor Op.23

Va néixer a la ciutat de Klodzko a Polònia. Va començar a estudiar piano als 7 anys d’edat i va ingressar com a Magíster a la Universitat de Música Fryderyk Chopin de Varsòvia, sota les ordres de la famosa pianista Ewa Poblocka i Maja Nosowska

 

Ha obtingut premis a varis concursos nacionals i internacionals de piano i de música de cambra, tant a Polònia com a altres països. Com a jove talent, fou becada per els prestigiosos Instituts com Pro Bono POloniae, Institut Cultural de De Adam Mickiewicz i també per a la Fundació de Julian Cochran. Durant tota la seva carrera musical ha participat en cursos de piano dirigits per mestres com: Dang Thai Son,Aleksiej Orłowiecki, Nikolai Demidenko, Tobias Koch, Andrzej Jasiński, Boris Berman, Jerzy Marchwiński, Fabio Bidini,Paolo Giaccometti, K. Popowa- Zydroń, o M. Voskresenky.

 

Ha realitzat diversos recitals a Polònia (Warsaw National Philharmonic, Polish National Radio, Łazienki Royal Park, Wrocław, Kraków and Duszniki Zdrój, Żelazowa Wola), Europa (Italy-Rome-Aula Magna University La Sapienza, France “Festival Chopin a Paris” – Paris, Maison de George Sand- Nohant, Alemania i Espanya) i Latinoamèrica (Xile, Argentina i Brasil) En els anys 2008 i 2009 va participar en “Los Dias de Cultura Polaca” en Argentina i Brasil representant els joves talents musicals de Polònia. En els anys 2013, 2014 i 2015 va fer unes gires de concerts com a solista i de música de cambra a Xile. Com a música de cambra, forma juntament amb el pianista xilè Javier Malebrán el “Dúo de Piano Temperamento”.


A més del piano modern, està fascinada amb els pianos del segle XIX. Per aquest motiu, ha tengut l’honor de tocar a les presentacions públiques dels instruments fabricats per Olivier Amerigo Fadini i Paul Mc Nulty. A setembre de l’any 2018 fou semifinalista del I Chopin Piano Competition per a instruments d’època de Varsòvia.